Pagina 1 van 1

Hulp stuur relay unit

BerichtGeplaatst: za aug 12, 2017 21:28
door Divans
Hoe demonteer ik het hulpstuur relais?De bovenste bouten gedemonteerd,de onderste borg plaat/ring gedemonteerd de boutjes van de unit verwijderd.ik heb er een krik onder gezet maar er is geen beweging er in te krijgen.wie heeft er ervaring mee? Vr groet Bert

Re: Hulp stuur relay unit

BerichtGeplaatst: zo aug 13, 2017 17:11
door alcg
Die kan knap vast zitten! In feite op 2 op het hulpstuurhuis gegoten ringen(boven en onder). Paar nachtjes wd40 of cola wil soms helpen. Grover geschut: chassis aan de bovenzijde vastzetten met balk tegen solide stalen I-profiel van b.v. gebouw (of betonvloer) en met krik van onderen er uit persen.
Er zijn er die t chassis hebben doorgezaagd (en later weer lassen natuurlijk). Voordat je dat doet: boor een gat op halve hoogte en spuit zo wd40 boven op die onderste gietring.

Re: Hulp stuur relay unit

BerichtGeplaatst: zo aug 13, 2017 20:43
door Landy-man
Ik zou om de roest op te lossen en de boel los te krijgen eerder kruipolie nemen en geen WD40.

Re: Hulp stuur relay unit

BerichtGeplaatst: zo aug 27, 2017 18:45
door redacteur henk
opkrikken met zoveel mogelijk tegendruk en inspuiten met een goede kwaliteit kruipolie (dus geen Karwei troep) . Ieder uur een paar flinke klappen geven op het chassis naast het hulpstuurhuis met een zware hamer (gebruik een dikke plaat ijzer op het chassis om dit te beschermen) en iedere keer weer inspuiten. Uiteindelijk zal hij loskomen. Ik heb zelf een keer een zware trekker gemaakt om versneld het stuurhuis er uit te krijgen maar toen perste ik het chassis kapot (de koker kwam mee met het stuurhuis). Dus neem de tijd en laat de kruipolie en de zwaartekracht zijn werk doen.

Groeten neef Henk