Nieuws

DLRR 25 jaar

 

 

Dutch Land Rover Register 25 jaar jong!

26-5-2017Helaas tot ongeveer halverwege met de gewenste foto's, de software werkt daarna niet echt mee.

Hartverwarmend welkom. Onder begeleiding van een strakblauwe lucht arriveren we afgelopen zaterdag 20 mei op het groepskampeerterrein de Banken in Zeewolde. Voor ondergetekende is Zeewolde bijna een thuiswedstrijd en we zijn daar op verjaardagsvisite. Verjaardagsvisite van het Dutch Land Rover Register (DLRR), want die vieren het heuglijke feit dat de club vijfentwintig jaar geleden, in 1992, opgericht werd. We zijn niet de enige genodigden constateren we nuchter als we het begin van het feestterrein opdraaien en even verder het feestelijke kampement van het Dutch Land Rover Register ontwaren.

Tsjonge, zelfs zo vroeg in de morgen is het al een drukte van belang rondom de feesttent. Bescheiden laten we onze auto net voorbij de ingang staan, want we vallen behoorlijk uit de toon met onze Dodge beseffen we als we om ons heen kijken. Argwanend komt voorzitter Cees Vervat vanuit de DLRR menigte op het feestterrein op ons af maar zodra we uitstappen verruilt hij zijn argwanende blik voor een brede grijns, vergezeld met de woorden: "Oh ben jij het". Onmiddellijk worden we meegetroond naar het feestterrein voor een kop koffie en is het alsof we thuiskomen na jarenlang van huis geweest te zijn.

 

Club van de meest trouwe leden... We lopen lang genoeg in de off-road wereld mee om ons nog de oprichting van de club te herinneren. Zelfs zijn we in die beginjaren een keer met de club meegeweest naar Engeland. Het staat ons nog altijd levendig voor de geest, met een aggregaat dat al snel na aankomst de brui aan 'zijn werk' geeft en een dito 'recept' voor een hagelnieuwe, toen nog analoge, Hasselblad camera van ondergetekende. Samen met nog altijd lid Jaap inde Betouw krijgen we het aggregaat met kunst en vliegwerk weer aan het draaien, maar de Hasselblad moest bij thuiskomst voor garantie terug naar de fabriek. De club heeft vanaf de oprichting de doelstelling, en we citeren ze hier letterlijk, het bij elkaar brengen en een platform zijn voor eigenaren van Land Rovers die niet meer in productie zijn of van types die niet in serie gebouwd zijn. We hebben verzuimd te vragen of de huidige Defender eigenaren nu ook welkom zijn maar zodra dat bekend wordt zullen we daar melding van maken. Nog altijd zijn er leden van het eerste uur en dat is tekenend voor de club. Leden zijn niet alleen trouw aan hun 'bejaarde of niet in serie geproduceerde Land Rover, maar ook aan de club en we zouden er niet verbaasd van opkijken als het DLRR in de off-road wereld de club is met de meest trouwe leden. Geen club voor modderliefhebbers die de vierwielaandrijving van hun auto tot aan diens grenzen wil proberen of testen. Nee, het enige lid dat we nog wel eens off-the-road tegenkomen is Kees Cremers, min of meer de pr-man van het DLRR en wonend niet heel ver van onze woonplaats. Bij voorkeur vertroetelen de leden hun Land Rover in een liefst verwarmde garage, staat onderlinge gezelligheid van de clubleden voorop en bomen ze graag over de techniek van hun passie, die niet meer in productie of in serie gebouwde Land Rover. Kennis uitwisselen, zeldzame onderdelen zoeken, een rit rijden of een (bijzondere) bezienswaardigheid bezoeken zijn vooral de activiteiten binnen de club. En die formule werkt; heel goed zelfs. Om tot die overtuiging te komen hoef je vandaag alleen maar om je heen te kijken. Maar liefst 135 Land Rover juweeltjes zijn ingeschreven voor het vieren van de 25-ste verjaardag van de club en daar hoort een veelvoud van leden met hun aanhang bij. En dan hebben we het over heel dik over de 200 mannen, vrouwen en kinderen. En nee, een dozijn of twee 'leuke' honden niet meegerekend...